Imorgon är det dags för DÅM och därför tänkte jag beskriva mer i detalj om vad det innebär med distriktsårsmötet.
Som många av er säkert redan vet så är DÅM en förkortning på distriktsårsmöte.
Och som namnet säger är det årsmötet för distriktet då det bestäms vad som skall hända i distriktet den kommande mandatperioden.
Med mandatperiod menas det kommande året fram tills nästa årsmöte, det kallas mandatperiod för att årsmötet sker en bit in på året och inte i januari.
DÅM brukar oftast ske över en eller flera dagar, det är mycket som skall bestämmas.
Det största och roligaste som bestäms är en ny distriksstyrelse, andra viktiga saker som bestäms är arbetsplanen och budget.
Man går också igenom hur föregående mandatperiod gått. T.ex. har vi hållt oss till budget? Har vi uppnått målen i arbetsplanen?
I en sammanfattande mening kan man säga att DÅM:et är en sammanfattning av vad som hänt sen senaste årsmötet och vad som kommer hända fram tills nästa årsmöte.
Det är en viktig del av UNF eftersom medlemmarna får chans att säga vad som är bra med sitt distrikt samt vad som kan förbättras.
För att få vara med och rösta/vara röstberättigad under ett DÅM behöver du vara ett ombud.
Varje förening får skicka ett antal ombud beroende på hur många medlemmar de har.
Men du är också välkommen även om du inte är ombud, men får då inte vara med och rösta.
För varje punkt som gårs igenom på mötet får alla ombud säga ja eller nej, beroende på om de håller med eller inte – som på ett vanligt styrelsemöte.
Jag har förklarat ord som kan vara bra att ha koll på i mitt inlägg som heter “ATT SITTA I EN STYRELSE” om ni vill läsa ännu mer om DÅM.
Våga säga vad du tycker, på DÅM:et har du verkligen chans till att få din röst hörd.
Vi hörs om 2 veckor!
Stay sober, stay yourself!